Hungaropharma

Programok
2016. január 29 - 02 : 00
Hungaropharma

Nem csak gyógyszerészhallgatóként, még laikusként is érdekes abba belegondolni, miképp is kerül minden egyes nap akár többször is feltöltésre a legkisebb faluk patikájának gyógyszerkészlete. Hogyan szerveződik pontosan a logisztika; milyen taktikai megfontolások lehetnek célravezetőek a patika, a nagyker vagy a gyártók számára; hogyan működik a különleges, kizárólag külföldön elérhető készítmények beszerzése; illetve milyen célkitűzéseket fontos szemelőtt tartani a gyógyszerészek jövőjével kapcsolatban, ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphattak választ azok a szerencsés hallgatók, akik részt vettek a HuPSA “kandallóbeszélgetések” elnevezésű esemény sorozatán.

A HuPSA jóvoltából egy négyalkalmas beszélgetés sorozaton vehettünk részt a Hungaropharma vezetőivel. A Hungaropharma Zrt. magyar tulajdonban lévő, a magas szintű gyógyszerellátás iránt elkötelezett, piacvezető gyógyszer- nagykereskedő.

Az első alkalom az előző félév áprilisában került megrendezésre, Tündérfürtön jártunk, találkozhattunk a minőségbiztosítási igazgatóval, illetve köbejarhattuk a raktárépületet és logisztikai központot, ahol a beérkező rendelések szerint összeállítják az adott gyógyszertárak napi rendeléseit. Nagyon érdekes volt látni, hogy honnan is érkezik az a rengeteg szállítmány, ami ellátja országszerte a patikákat, miképp automatizálták az egyes gyógyszerek rakodását, de azt is, hogy hol van szükség manuális munkára. Elképesztő gyorsasággal állnak össze az egyes szállítmányok, és minden egyes lépés pontosan van koordinálva a legkisebb hiba elkerülése érdekében. A Hungaropharma igyekszik ellátni napi két alkalommal is az ország gyógyszertárait, legyen az közforgalmú, vagy intézeti. Az özemlátogatás után meghallgathattunk egy előadást a minőségbiztosítás fontosságáról, mely a jó gyógyszerészi munka alappilére.

A második alkalommal egy nagyon kellemes beszélgetésre voltunk hivatalosak a cég Király utcai központájába, ahol a gyógyszergyári kapcsolatokról volt szó leginkább, de emellett számos más kérdésünkre is kielégítő válasz kaptunk, mint példul, hogyan és miképp érdemes akciókat bevezetni a patikába, s miképp tudjuk azt a leggazdaságosabban üzemeltetni, hogyan működik a gyógyszergyárak, a nagykereskedők és a patikák közti kommunikáció, mire érdemes odafigyelni egy patika üzemeltetésekor.

A harmadik alkalom során szintén a belvárosi központban fogadtak minket, ezen az alkalmon a fogyasztói marketing volt a téma, megbeszéltük, miképp is kell felépülni egy sikeres marketing projektnek annak érdekében, hogy a patika érdekei mellett a betegek/ vásárlók (többek közt erről is értekeztünk, hogy miképp érdemes szólítani a gyógyszertárunkba betérő személyeket) is úgy érezhessék, maximálisan az ő érdekeit szolgáljuk. Nagyon érdekes és hasznos praktikákat tudtunk meg itt.

Talán a legérdekesebb és legjelentősebb találkozás az utolsó alkalom volt, ahol a Hungaropharma vezérigazgatója fogadott minket személyesen. Dr. Feller Antal vendégszeretete és barátságossága mindenkit lenyűgözött. A vele való találkozásban az volt a legemlékezetesebb, hogy szinte minden mondatából kiérződött, hogy szerinte az ifjúság és az elkövetkezendő generációk kezében van a jövő alakításának lehetősége, hinni kell saját magunkban és merni kell változtatni, innovatív ötletekkel gazdagítani a szakmát és közelebb hozni a laikusokat a gyógyszerész szépségeihez, hiszen mi vagyunk azok, akik valódi befolyással lehetnek a szakmáról kialakított képre.