SEP beszámoló 2018 – Vrana Tímea

SEP Beszámolók
2019. augusztus 25 - 09 : 31
SEP beszámoló 2018 – Vrana Tímea

Júliusban vettem részt a SEP programban és így a Madrid melletti Alcalá de Henaresben tölthettem az egy hónapos szakmai gyakorlatomat egy közforgalmú patikában. A négy hét alatt amire csak lehetőségem volt kipróbáltam a munkában: rendelés, magisztrálás, raktározás, termékismertetés és gyógyszerészi gondozás. Mindenki nyitott és barátságos volt és a nyelvi nehézségek ellenére is könnyedén tudtunk kommunikálni. A munkaidő rugalmas volt és teljesen alkalmazkodtak a délutáni és hosszú hétvégés programjainkhoz.

Ugyanis munka után jártuk be a környező kisvárosokat és számtalan délutánt töltöttünk el Madridban is a végeláthatatlan látványosságokkal, múzeumokban és parkokban. Ha Spanyolországban jár az ember a gasztronómia is fontos szereplő a mindennapokban, illetve a helyiek futball iránti szeretetét sem lehet mellőzni, főleg a foci VB idején.

A hétvégéken nagyobb kirándulásokat is tettünk Toledoba és Segoviaba, melyek történelmi jellegű városok, valamint elutaztunk Valenciába és Málagaba ahol inkább a tengerpartról és bulizásról szóltak a napok. Lezárásként pedig Észak-Spanyolországot is megjártuk Santander és Bilbao érintésével, így megtapasztalva a természeti kontrasztot észak és dél között.

Minden programot a mi kedvünk szerint alakítottak, bár amolyan mediterrán ráérős hangulatban, de ez az élményekből nem vesz el, a vidám és laza hozzáállásukat pedig könnyedén átveszi az ember.

Összességében életem eddigi legjobb és legtartalmasabb hónapját élhettem át az IPSF-nek és a HuPSA-nak köszönhetően, valamint életreszóló barátokat szereztem.

Ha gondolkodnál a részvételen ne tedd, hanem jelentkezz!

vrana-timea1jpg-1633556931-10
vrana-timea2jpg-1633556931-0