SEP beszámoló 2019 – Nagy Réka

SEP Beszámolók
2019. augusztus 25 - 09 : 49
SEP beszámoló 2019 – Nagy Réka

A nyári gyakorlatomból 2 hetet töltöttem egy közforgalmú patikában Délkelet Ázsia egy jövőbeli, álomszerű városállamában, Szingapúrban. Bár már régóta a bakancslistám élén állt Szingapúr, a kint töltött idő minden várakozásomat felülmúlta.

A város rendkívül magával ragadó, lenyűgöző, modern, tiszta, biztonságos, utópisztikus, ahol a különböző vallások, kultúrák nagyon jól megférnek egymás mellett. Sokoldalúságát mutatja, hogy külön Kínai, Indiai, Arab negyedet is megtalálhatunk a felhőkarcolók, luxusszállodák, és yacht kikötők között.

A helyiek általánosságban nagyon kedvesek, segítőkészek és érdeklődőek.  Nagyon örültem annak, hogy a kinti gyógyszerészhallgatók a lenyűgöző turistalátványosságokon kívül a város nem annyira turistás, eldugottabb helyeit is igyekeztek megmutatni. Ezeken a helyeken járva, és velük beszélgetve sok mindent megtudhattam az ottaniak életéről, hétköznapjaikról, vallásukról, szokásaikról, hagyományokról, az iskolai- és egészségügyi-rendszerről. Meglátogattuk az egyetemi campust is, aminek külön metro megállója van, és a karok épületei között az egész egyetem területén ingyenes busz közlekedik. Az egészet úgy kell elképzelni, mintha egy óriási parkban helyezkedne el. Minden nagyon tágas és modern, még saját Starbucks-uk is van.

A gyógyszerész, akinél a gyakorlatomat töltöttem nagyon aranyos és segítőkész volt. Próbálta minél jobban átadni, hogy milyen is a szingapúri patikai élet. A gyógyszertár eléggé forgalmas helyen volt a belváros irodai negyedében, így minden nap sokan megfordultak a patikában. A gyakorlat során nemcsak egy másik ország egészségügyi rendszerébe nyerhettem betekintést, de a szakmai angol tudásomnak is nagyon jót tett ez a két hét.

Összességében nagyon jól éreztem magam, és egy életre szóló élménnyel lettem gazdagabb.

nagy-rc3a9kajpg-1633557399-7
nagy-rc3a9ka-3jpg-1633557399-10