SEP külföldön


Érdekelne szakmai gyakorlat külföldön? Akkor a HUPSA és az IPSF együttműködésével rendezett cserediák programot Neked találták ki! A Student Exchange Program az International Pharmaceutical Students´ Federation legnagyobb programja, aminek keretében több száz gyógyszerészhallgató utazhat külföldre szakmai gyakorlatra! Ez egy egyedülálló lehetőség, amit kár lenne kihagynod!

 

Hogyan is néz ki a program?
Az IPSF tagországainak együttműködésével jön létre a cserediák program. Minden országban van egy a hazai egyesületet képviselő Student Exchange Officer- SEO, akinek a feladatköre nagyon sokszínű. Ő az a személy, aki vezényli a kiutazó hallgatók jelentkezését, válaszol a felmerülő kérdésekre, illetve kiválasztja azon szerencsés hallgatókat, akik részt vehetnek a programban. Mindeközben a feladata a bejövő hallgatók jelentkezésének elbírálása, szakmai gyakorlati helyek keresése, illetve folyamatos kommunikáció a hallgatók és más országok SEO-val. Bármi kérdésetek van a programmal kapcsolatban, ő az a személy aki ezeket meg tudja válaszolni! Bármikor kereshetitek a seo.hungary@gmail.com e-mailen. A Magyarországra érkező hallgatók programjának koordinálásáért a Local Exchange Officerek a felelősek. Ők azok, akik előkészítik az érkező hallgatók programjait, valamint szervezik ezeknek a megvalósulását. A program nem jöhetne létre a Contact Personok nélkül, akik minden erejükkel azon vannak, hogy az érkező hallgatóknak a legjobb nyaruk legyen! Segítenek eligazodni a városban, körbevezetik a hallgatókat, elkísérik őket a szakmai gyakorlati helyükre vagy várják őket a reptéren. A program szervezése nagy csapatmunkát igényel, de sokan dolgoznak azon, hogy minden résztvevő hallgatók életre szóló élményekkel gazdagodjanak! Ha szeretnél részt venni a szervezésben, várjuk szeretettel a jelentkezésed a SEP Team tagjai közé!
A SEO-k munkáját az IPSF felsőbb irányító csapata koordinálja, a Student Exchange Comitee, ami 10 korábbi SEO-ból áll akiknek nagy tapasztalatuk van a program szervezésében. Végül a SEC-t a Chairperson of Student Exchange, az IPSF vezetőségi tagja, vezeti. Ő szervezi világszinten a programot.

Hogyan jelentkezhetsz?
– A programban való részvétel feltétele, hogy HUPSA tag legyél! Töltsd ki a tagjelentkezési formot, és már nincs is semmi akadálya annak, hogy jelentkezz a programba!
– Gyere el a SEP Team által tartott tájékoztatóra, aminek pontos részleteit a HUPSA facebook oldalán találod! Lehetőséged nyílík a programban korábban részt vett hallgatókkal beszélgetni, valamit alkalmad nyílik hogy a szervező csapat tagjaival is megismerkedj.
– A preszelektációs időszak október 1-től november 30-ig tart! A jelentkezéshez mindössze egy online formot kell kitöltened, amit megtalálsz a HUPSA facebook oldalán!
A programban részvevő minden ország az IPSF által meghatározott számú hallgatót küldhet ki szakmai gyakorlatra. Így abban az esetben, ha többen jelentkeznek, mint ahány hallgatót küldhetünk, sajnos vannak akiknek a jelentkezését el kell utasítanunk. A jelentkezett hallgatókat a HUPSA-ban való korábbi tevékenység, motiváció, szakmai tapasztalat, sporttevékenység stb. alapján rangsoroljuk. Azon szerencséseket, akik részt vehetnek a programban, legkésőbb december 15-ig értesítünk!
– A programban való részvétel feltétele 30.000 HUF regisztrációs díj befizetése. Amennyiben valaki önhibáján kívül nem tud mégsem részt venni a programban, annak ezt az összeget természetesen visszautaljuk.
– A kiválasztott hallgatóknak ezután a IPSF weboldalán ( ipsf.org) kell létrehozniuk az adatlapjukat, és kiválasztaniuk hogy melyik országba, milyen területre, mikor szeretnének utazni. A résztvevő országok listáját, valamint azt, hogy milyen szakmai gyakorlati helyeket  kínálnakkínálnak az https://www.ipsf.org/countries címen tudjátok megnézni. Bármilyen további kérdésetek van, keressétek a Student Exchange Officert!
– Miután készen van a jelentkezésed, nincs más dolgod, mint várni, amíg valamelyik választott országod jelentkezik. Sajnos nem minden esetben tudnak szakmai gyakorlatot kínálni a választott országok, de ebben az esetben a Student Exchange Officer tájékoztat a további aktuális lehetőségekről!
– Az utolsó dolgod megvenni a repülőjegyed, és becsomagolni a bőröndödet, majd részt venned életed egyik felejthetetlen élményében!
– A program önköltséges, viszont minden ország igyekszik minimalizálni a kiadásokat, olcsó szállást biztosítani.

Ha bármilyen kérdésed van, keress minket bátran a seo.hungary@gmail.com e-mail címen! Segítünk, hogy életed legjobb élményében legyen részed!