Dolgozz együtt a szakma kiválóságaival! - HuPSA Karrieriránytű 2022

Cikk
2022. January 19 - 15 : 33
Dolgozz együtt a szakma kiválóságaival! - HuPSA Karrieriránytű 2022

Mentoráltként egy tapasztalt mentorral dolgozhatsz együtt, ezáltal pontosan megismerheted az adott gyógyszerészi pályát, és betekintés nyerhetsz egy ott dolgozó mindennapjaiba.

A HuPSA célja a programmal

Gyógyszerészként számos különböző területen lehet elhelyezkedni, de az egyetemi tanulmányok alatt csekély rálátást nyerni a lehetséges karrier-utakra. Emiatt a tanulók és a frissen végzett diplomások gyakran elveszettnek, tanácstalannak érzik magukat. A Mentorprogrammal szeretnénk kapcsolatot teremteni a tapasztalattal rendelkező gyógyszerészek és a szakterület választás előtt álló hallgatók között. Célunk, hogy ezáltal professzionális útmutatást nyújtsunk a karrier választás során.

A program menete

A program februárban kezdődik és áprilisban ér véget. A kialakított mentor-mentorált párok két hetente találkoznak a körülményeknek megfelelően élőben vagy online. A mentorok megosztják tapasztalataikat és tudásukat saját szakmai területükkel kapcsolatban, ismertetik az ott ellátott feladataikat. Első alkalommal a mentorált a mentor segítségével meghatározza a program végső célját, majd az elkövetkező alkalmakkal ennek elérésére törekszik. Az utolsó megbeszélés során közösen értékelik az elért eredményeket és a programot. A mentoráltak számára lehetőség van a mentoroknál elvégezni a nyári szakmai gyakorlatot.

A HuPSA mindemellett a mentoráltak szakmai fejlődését soft skill témájú képzéssel támogatja, aminek időpontja a mentoráltakkal közösen kerül meghatározásra, és amelyen a résztvétel kötelező. A workshop témája: A jó önéletrajz/motivációs levél titka, LinkedIn profil használata, tippek állásinterjúra.

További információk: https://hupsa.org/carrier-compass-2022

Join Our Newsletter

So that you don't miss any of our events!

Loading...