HuPSA tag vagy? – Akkor részese vagy egy kontinenseken átívelő egyesületnek is!

Cikk
2014. October 29 - 09 : 58
HuPSA tag vagy? – Akkor részese vagy egy kontinenseken átívelő egyesületnek is!

Honnan ismerhetünk téged? Hogy kapcsolódsz az IPSF-hez?

Vértessy Dániel a nevem, két éve vagyok HuPSA tag és most, augusztus óta IPSF team tag, Vállalati Kapcsolatokért felelős Koordinátorként. És őszintén megvallva, ez volt az egyik legjobb döntésem eddig a szakmai életemben.

Lefordítanád kérlek ezt a bűvös IPSF szót?

Az IPSF, vagyis a Nemzetközi Gyógyszerészhallgatók Szövetsége, egy több mint 80 országon átívelő és több mint 350 000 gyógyszerészhallgatót képviselő test, ami minden gyógyszerészhallgató, azaz a mi jogainkat is, képviseli.

Az IPSF azzal, hogy a legnagyobb egyesült szervezetünk, politikai és jogi befolyással egyaránt bír a nemzetközi téren. Éves közgyűléseiken a hallgatók megszavazzák a következő évi vezetőséget és szavaznak a szövetség kis ügyeiről ugyan úgy, mint a nagy, mindenre befolyással lévő döntéseiről.

HuPSA tagként részese lehetsz ennek a szövetségnek más teendő nélkül és részt vehetsz minden programjában, amiben csak szeretnél.

Pontosan mik ezek a lehetőségek?

A szervezet legnagyobb eseménye az Éves Kongresszus amit minden év augusztusában máshol rendeznek meg, így lehetősége nyílik minden tagegyesületnek megmutatni rendezői képességét és az ország gyógyszerészhallgatóinak elhivatottságát. Egy ilyen kongresszus alkalmával több száz jövendőbeli gyógyszerész csapódik össze professzionális és egyszerre kulturális programokra, szakmai szimpóziumokra, bulikra, gyógyszerészi ügyességet mérő versenyekre.

A szövetség másik nagysikerű programja a SEP, azaz a Student Exchange Program, amin keresztül eljuthatsz a világ legváltozatosabb pontjaira egy szakmai gyakorlat erejéig, amit az egyetemeink a legtöbb esetben készségesen elfogadnak. Ott a legkülönbözőbb munkákban vehetsz részt és a legérdekesebb emberekkel kerülhetsz kapcsolatba.

(Képzeld csak el magadat egy tengerparti gyógyszertárban, Új Zéland csodás vidékein, amíg évfolyamtársaid a sarki patikában adják ki a porcerősítőt fátyolos néniknek…)

Nem utolsó sorban Te is lehetsz tagja annak a kis létszámú exkluzív munkacsoportnak, amit IPSF Team-nek hívnak és akik együtt tesznek a gyógyszerészek jövőjéért. Mindamellett, hogy közben saját ambíciójukat is kiélik és életre szóló barátságok szövődnek a világ összes pontjáról. Szervezői képességedet épp úgy fejlesztheted ott, mint az üzleti vénádat, de még akár a rajztehetségedet is!!

Több információért keress rá az ipsf.org címre vagy nyugodtan keress föl minket, mindenki szívesen fog adni információt neked arról, hogy milyen jó is tenni valamit a szakmádért.

Viva la pharmacie!😇