Információk a SEP-ről

Cikk
2014. November 23 - 10 : 17
Információk a SEP-ről

A Student Exchange Programme (SEP) az IPSF (International Pharmaceutical Students Federation) által szervezet cseregyakorlati program, melynek keretében lehetősége nyílik a gyógyszerészhallgatóknak külföldi országban elvégezniük nyári gyakorlatukat.

A program létrejötte az egyes országok hallgatói egyesületeinek együttműködésének köszönhető. Az alábbiakban szeretném kicsit bemutatni a program szervezeti felépítését.

Minden egyes országnak van egy saját SEO-ja (Student Exchange Officer), aki a cseregyakorlatot megszervezi, kommunikál a többi országgal, eldönti a kimenő és érkező hallgatók listáját. A SEO munkáját segíti az adott ország LEO-ja (Local Exchange Officer), aki a gyakorlati helyeket szervezi meg ill. az érkező külföldi hallgatók szállását, utazását, programjait szervezi. A LEO munkáját segítik a CP-k (Contact Person), CP-nek bármelyik hallgató jelentkezhet, így akár te is segíthetsz a Magyarországra érkező külföldieknek a nyáron.

Nemzetközi szinten az egyes országok SEO-inak munkáját a SEC (Student Exchange Comitte) koordinálja. A SEC 10 korábbi SEO-ból áll akiknek nagy tapasztalatuk van a program szervezésében. Ebben az évben Magyarország Nguyen Sy Bang által is képviselteti magát a SEC-ben.

Végül a SEC-t a Chairperson of Student Exchange (az IPSF vezetőségi tagja) vezeti, ő szervezi világszinten a programot.

A program keretében lehetőségük nyílik a hallgatóknak 3 országot megjelölniük a gyakorlat helyszínéül. A résztvevő országokról az: http://sep.ipsf.org/associations honlapon tudhattok meg több információt.

Az utazás anyagi vonzatai a következőképpen alakulnak:

  • 35000ft regisztrációs díj
  • Utazási költségek
  • Vízum költségek (ha szükséges)
  • Szállás (egyes országok ingyenes szállást biztosítanak, melyet a honlapon külön feltüntetnek)

A programra jelentkezés menete az alábbi:

  • Felvételt kérsz a SEP 2017 facebook csoportba
  • Kitöltöd és elküldöd a preszelekciós kérdőívet a [email protected] címre, ennek határideje dec. 12.
  • Befizeted a 35000 ft regisztrációs díjat ennek határideje dec. 28.
  • Beküldöd az önéletrajzod és motivációs leveled ennek határideje jan. 2.
  • Eredmény február elejére várható

Ha további kérdésetek van, írjatok [email protected] címre!