“NEKÜNK SEP NYARUNK VOLT” – SPANYOLORSZÁG

SEP Beszámolók
2014. December 01 - 09 : 17
“NEKÜNK SEP NYARUNK VOLT” – SPANYOLORSZÁG

A helyszín: Sevilla

Az élmények száma: végtelen

Aki elmeséli: Alexa


Sziasztok!

Idén nyáron az a szerencse ért, hogy egy hónapot Sevillában tölthetem. Sevilla szerintem Andalúzia legszebb városa és az a hely, ahol lehetetlen rossz képet készíteni. Magyarországról nincs nagyon közvetlen járat, így azt javaslom, hogy Malagából vagy Madridból gyertek vonattal vagy busszal, mindkettő nagyon kényelmes, jól szervezett és olcsó. Én Madridban töltöttem 2,5napot és csak utána jöttem a Socibus-szal Sevillába (http://socibus.es/wp/), ami a legkényelmesebb busz volt, amiben valaha ültem.

1jpg-1633553679-10

Sevillában az Universidad de Sevilla Farmakológia tanszékén töltöttem a gyakorlatot. Rengeteg új dolgot, technikát tanultam az immunhisztokémiától a Western blottig. Minden nap 9, 10óra tájékán kezdtem és 2kor végeztem, de igazán nagy öröm volt bent lenni. Az egyetemen nagyon kedvesek voltak velem, sok volt a fiatal PhD-s, és a tanárok is nagyon jófejek és segítőkészek voltak, az egyik professzor kölcsön is adta nekem a biciklijét 3hétre!:)
A városban nagyon jól ki van építve a biciklihálózat és 300 méterenként megtaláljuk az itthoni Bubi tesóját, a”SEVICI”-t. (http://www.sevici.es/) Aki ide jön jól teszi, ha már az utazás előtt elintézi a kártyát a SEVICIhez. A tömegközlekedés fél 12ig működik csak, így egy bicikli jelentősen meg tudja könnyíteni az életünket. A taxik átlagban 4-6euróért visznek minket A-ból B-be. A város felfedezésére is a gyaloglás mellett a bicikli a legjobb választás.

Ha már felfedeztük Sevillát és van rá lehetőségünk keressük fel a környékbeli városokat is. Én jártam Madrid mellett Granadában, Cádízban és Cordobában is. Az utóbbi két városra elég egy-egy nap így szállásra nem érdemes költeni. Granadára viszont kell 2-3nap, mert csak az Alhambra megtekintése 5-6óra és utána már nem lesz erőnk még valamit megnézni.:D Az Alhambrába a jegyeket interneten elővételben érdemes/kell megvenni. 

2jpg-1633553713-3

Azonban Portugália sincs messze, így ha belefér oda is ellátogathatunk. Andalúziában a spanyolok nem nagyon beszélik az angolt, így azt javaslom, hogy az válassza ezt a helyet, aki beszéli a nyelvet. Nyáron itt 3-tól 8ig nagy a hőség és az emberek e szerint is élnek. Számos bolt, üzlet, gyógyszertár zárva van 2től fél 6ig. A bulik kettőkor kezdődnek és 6-7ig tartanak. Nyáron kicsit csendesebb a város, mert nincs sok erasmusos és a helyiek egy része elmegy nyaralni. Aki szereti a pörgést, annak inkább a szeptember hónapot javasolnám. Aki vágyik néha nemzetközibb forgatagra és gyakorolná az angolt is a spanyol mellett annak javaslom a belváros valamelyik bárjában megtartott szerda és péntek esti CouchSurfing találkozókat. (https://www.facebook.com/groups/Couchsurfing.svq/)