Összefoglaló a jelentkezés menetéről

Cikk
2015. February 01 - 01 : 28
Összefoglaló a jelentkezés menetéről

SEP- Student Exchange Program
 

Az IPSF egyik fő programja minden évben a SEP, azaz a Student Exchange Program. Ennek keretében a gyógyszerészhallgatók külföldön végezhetik el a nyári szakmai gyakorlatukat. Nagyon jó lehetőség kapcsolatok kiépítésére, nyelvgyakorlásra, új kultúrák megismerésére és nem utolsó sorban belelátni a szakmai különbségekbe az egyes országok között.

A jelentkezés menete:

 • Tagjelentkezési időszakban (október 31-ig) jelentkezz HuPSA tagnak
 • Ha tudsz, gyere el a HuPSA által tartott SEP előadásra, melyet minden évben október környékén tartunk. Kérdezz bátran a SEO-tól, valamint korábban a SEP programon részt vett hallgatóktól.
 • Preszelektációs időszak november 30-ig.
  Az IPSF minden évben megad egy kvótát: ez 2017-ben a HuPSA-nak 30 fő, így ennyi hallgatónak van lehetősége külföldre menni. A preszelektációs dokumentum kitöltésével tudsz jelentkezni a SEP programra. Így pontozzuk a hallgatókat a HuPSA-ban való tevékenység, a félévi súlyozott átlag és a nyelvvizsgák alapján, majd egy rangsort készítünk.
  December 21-ig, annak, aki bekerül a kvótába 30.000Ft regisztrációs díjat kell fizetnie, amit természetesen, sikertelen SEP esetén visszautalunk.
 • Regisztráció az IPSF adatbázisban január 15-ig.
  A sep.ipsf.org oldalon megtekinthetitek a SEP programban részt vevő országokat, és azokról a legfontosabb információkat.
  Január 15-ig szükséges regisztrálni a rendszerben, valamint kitölteni az application form-ot (AF), megjelölni a 3 kiválasztott országot, feltölteni egy motivációs levelet, valamint egy CV-t.
 • Státusz az IPSF adatbázisban.
  Amikor elküldted az AF-edet, és azt az aktuális SEO azt elfogadja, automatikusan approved státuszú leszel az adatbázisban. A külföldi SEO-k számára akkor láthatóvá válik a jelentkezésed. Amikor a külföldi SEO lefoglal, a státusz reserved-re változik. Ekkor 30 napon belül a SEO helyet kell, hogy keressen neked. Ebben az időszakban érdemes kapcsolatba lépni a SEO-val. Ha sikerült elintéznie a gyakorlati helyet, a státuszodat placed-re változtatja, és lassan lehet venni a repülőjegyet.
 • Az utolsó lépés már a csomagolás, és utazás.

A külföldön töltött 1 hónap alatt csodás élményekkel gazdagodhatsz és életre szóló barátságokat köthetsz!
Jelentkezz a megadott időpontban a SEP programra.
Bármilyen egyéb kérdés esetén keress minket Facebook oldalunkon vagy a [email protected] email címen.

Join Our Newsletter

So that you don't miss any of our events!

Loading...