Részvételünk a HGYSZ 2022: Kihívások és lehetőségek a gyógyszerellátásban konferencián

Cikk
2022. June 03 - 15 : 57
Részvételünk a HGYSZ 2022: Kihívások és lehetőségek a gyógyszerellátásban konferencián
Imre Attila Imre Attila

Egész napos online konferenciát tart a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége (HGYSZ), melyen a gyógyszerellátás jelentős szereplői mondták el véleményüket a gyógyszertárak fenntarthatóságáról, az ágazat jelenlegi helyzetéről, valamint az elképzeléseiket a jövőre vonatkozóan. A konferencia elsődleges célja, hogy a lakossági gyógyszerellátás legfontosabb és legnehezebb kihívásait megvitatva keresse a lehetséges megoldásokat.

A konferencián egyesületünk képviseletében az egyesület elnöke, Lincmajer Zoltán a gyógyszerészhallgatók helyzetéről tartott előadásában elhangzott, hogy népszerűtlenség hátterében sokszor a perspektívák hiánya, és a megváltozott igények állnak, melyre a szakma nem reagál elég gyorsan. A gyógyszerészkarokon végzett szakemberek az ágazat számos területén elhelyezkedhetnek, sok lehetőségük van, erről azonban a felvételizőknek, illetve hallgatóknak kezdetben kevés fogalmuk van.

11jpg-1654264751-5

Az egyesület elnöke ismertetett egy gyógyszerész hallgatók körében végzett felmérést, amely során az derült ki, hogy a leendő gyógyszerészeket azért sem vonzza a közforgalmú patikákban való elhelyezkedés, mert már most aggasztja őket a munkaerőhiány, a monotonitás, az alábecsültség. Az is fontos szempont, hogy sokan érzik úgy, hogy nem tudják az egyetemen megszerzett tudásukat alkalmazni, ha patikában vállalnak munkát. A felmérésben válaszadó hallgatóknak mindössze 38 százaléka tervez gyógyszertárban elhelyezkedni, 43 százalékuk pedig más területű főállása mellett vállalna csak ügyeletet, vagy hétvégi munkát.

12jpg-1654264761-10
13jpg-1654264765-5
15jpg-1654264779-0

További információk és a konferencia felvételét a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének a Facebook oldalán találjátok.
https://www.facebook.com/hgysz