SEP beszámoló 2017 – Tóth Andrea

SEP Beszámolók
2017. September 24 - 20 : 56
SEP beszámoló 2017 – Tóth Andrea

Spanyolországban tölteni egy hónapot szakmai gyakorlatként? Határozottan igen!

Elképesztő élményekkel gazdagodtunk ezalatt az egy hónap alatt.
A gyakorlatunkat a santiago de compostelai egyetem gyógyszerészi kémia kutatólaborjában végezhettük egy professzorral és három PhD hallgatóval együtt. Rendkívül kedvesek és segítőkészek voltak. Amellett, hogy körbevezettek minket az intézetben, elméleti oktatást tartottak a kutatásról megengedték, hogy a folyamatokban is részt vegyünk. Mi pedig szinte csodálattal néztük a labor modernségét és felszerelését.
Amiről feltétlenül említést szeretnék tenni, az a helyi gyógyszerészhallgatók hihetetlen vendéglátása és szeretete, amellyel fogadtak minket. Szinte mindent megtettek, hogy egy perc erejéig se unatkozzunk, és hogy egy felejthetetlen élményt szerezzenek nekünk. Különböző országokból 12 hallgatót fogadtak, akikkel közös kollégiumban laktunk, ez volt az egyik oka, hogy egy nagyon szoros csapattá nőttünk össze a hónap végére.
A programok között szerepeltek különböző utazások, melyek során felfedezhettük Galícia csodáit, koncertek, vacsorák, óceánban fürdések, campingezés és még sorolhatnánk. Amiért a mai napig nagyon hálásak vagyunk nekik, az az, hogy egy hónapig helyi lakosoknak érezhettük magunkat, ugyanis olyan bárokba, éttermekbe és programokra vittek el minket, melyek nem turista célpontok voltak. Így tudtuk igazán megismerni az igazi spanyol kultúrát.
A mi SEP élményünk fantasztikus volt, rengeteget adott ez a 4 hét: nemcsak szakmai tapasztalatot, de életre szóló barátságokat és egy olyan nyarat, amelyre örökre emlékezni fogunk.

Join Our Newsletter

So that you don't miss any of our events!

Loading...