SPC Leadership Camp - Varsó

Programok
2019. August 29 - 22 : 56
SPC Leadership Camp - Varsó

Csepi Julianna élményei
Hogy milyen volt az SPC egy tréner szemszögéből? Fárasztó. Izgalmas. Boldogsággal teli. Stresszes. Nehéz. Mozgalmas. Felejthetetlen. Élményekkel teli. Talán ezekkel a szavakkal tudnám leírni, hogy milyen volt a szervező csapat tagjának lenni. Mivel az EPSA 14. generációjának a trénere vagyok, felkértek, hogy tartsak én is tréningeket a táborban. Nagyon izgatott voltam, hiszen ezek voltak az első valódi tréningjeim. Amennyire nehéz feladat volt, annyira élveztem minden percét! Látni a résztvevőkön, hogy élvezik, és hogy sokat tanulnak, felbecsülhetetlen érzés! Nagyon hálás vagyok, hogy megismerhettem a résztvevő gyógyszerészhallgatókat, és hogy segíthettem nekik abban, hogy fejlesszék képességeiket!

Liszli Evelin élményei
Szeptember 5-8. között vehettünk részt az SPC-Slovak-Polish-Czech(szlovák,lengyel,cseh) vezetőképző táborban Varsóban. A repülős utazás már a kezdetektől tetőfokára emelte a hangulatot, mely a későbbiekben sem hagyott alább. A kint töltött idő folyamán a tréningek soràn megismerkedhettünk számos olyan területtel, melyet a való életben is könnyen hasznosíthatunk, ilyen például a time management, public speaking, knowledge transfer… A 4 napos intenzív programsorozat angol nyelven zajlott, amely jó lehetőség volt a már meglévő nyelvtudás fejlesztésére, gyakorlására. Nem utolsó sorban számos új kapcsolatra tettünk szert. A lengyel gyógyszerészhallgatók szervezésében életre szóló élményt kaptunk, ezúton is köszönjük nekik.

Cseh Dóra élményei
Mikor először hallottam az SPC-ről, még nem tudtam mire számítsak. Csak annyit tudtam, hogy a lányok nagyon lelkesek és pont nem volt semmi programom az egyetem első hete előtti hétvégén. Milyen jól tettem, hogy elmentem! Nemcsak a tréningek voltak nagyon profik és hasznosak, hanem az egész program hangulata is elképesztően jó volt. Az első napon még mindenki kicsit visszafogott volt és az angol beszélgetés is döcögősen ment, ezzel szemben vasárnap már újdonsült barátokként búcsúztunk el egymástól. Jó volt hallani a szlovák, lengyel és cseh résztvevőktől is, hogy milyen jó benyomást tett rájuk a magyar csapat és hogy alig várják, hogy valamikor Budapestre látogassanak.

Vékony Veronika élményei
 

Izgatottan és kíváncsian vártam ezt a tréningekkel teli hosszú hétvégét, ugyanis mindig is szerettem külföldre utazni, megismerni mások kultúráját, más országok egyesületeinek működését. Erre és még ennél is sokkal többre adott lehetőséget ez a szlovákok-lengyelek-csehek által szervezett program. Szeptember 8-án csütörtök délelőtt érkeztünk meg a HuPSA csapatával Varsóba. Szerencsére még előttünk volt az egész nap, amit ki is használtunk a város felfedezésére és a funky városi portya teljesítésére, ahol az utunk során fotókat kellett készíteni, amelyek ma is segítenek felidézni azt a napsütéses napot.

Késő délután találkoztunk a többiekkel is, akik Szlovákiából, Csehországból érkeztek és persze a lengyelekkel. Sokszínű ismerkedős feladatokkal oldották a hangulatot a trainerek, ahol felfedték a témát is, ami az „SPC – Superhero Academy” volt. Az ismerkedős rész után nemzeti ételeikkel, italaikkal kedveskedtek nekünk a házigazdák, majd másnap már az első tréningekkel teli napra ébredhettünk. 9-kor el is kezdődött az első, a Csapat dinamika tréning, ami több okból is különlegesnek ígérkezett, de legfőképp azért, mert a Julcsi tartotta és már kíváncsian vártam, hogy azon az oldalon láthassam őt, trainerként. Itt megtanulhattam, hogy mit jelent a csapat és a team, mi az a „Tuckman”, és megismerkedhettem a „Belbin team roles”-zal is, ami szerint különböző szerepek vannak egy teamben, amiknek ha a tudatában vagyunk, sokkal gördülékenyebben mehet a munka egy csapatban. A csapat dinamikát követte a „Project Management” tréning, ahol egy gyakorlati problémán keresztül megtanulhattuk, az 5 W-t (Where,When, Who, What, Why?), hogy mi a SMART, és még rengeteg dolgot, amik segítségével könnyebben, átláthatóbban tudunk véghez vinni egy projektet. Ezt követő „Knowledge Transfer” tréningen számomra a leghasznosabb információ a „Tacit-Explicit” volt, hogy hogyan tudunk gyakorlatból-gyakorlatba, gyakorlatból-elméletbe, és elméletből-elméletbe valamint elméletből-gyakorlatba átültetni tudást.
A Public speaking tréningen nagyon izgalmas TED videót néztünk, és különböző trükköket tanultunk, gyakoroltunk, hogy hogyan tudunk igazán jól előadni, hogy figyeljünk oda, hogy szólítsuk meg a közönséget, mondjuk akár vicceket, persze csak témába vágóan.
A pénteki tréningsorozatot egy közös bowling követte, ahol mindenki nagyon jól érezte magát, és még többet nevettünk, beszélgettünk.

Szombati napon Stresszkezelés, Konfliktuskezelés, Változáskezelés és „Leadership” tréningen vettem részt.
A stresszkezelés tréningen megtanulhattam a 4A-t (Avoid, Alter, Accept, Adapt), majd a konfliktuskezelés tréningen, hogy milyen szituációkba kerülhetünk és azokat, hogyan tudjuk a legegyszerűbben kezelni. A Változáskezelés tréningen a legizgalmasabb információt a „Kotter – 8 lépcsős változás modell”-je képezte, ami alatt rádöbbentem, hogy milyen jól fel lehet építeni, és készíteni másokat egy változásra, ha ezeket alapul vesszük. Az utolsó tréningemen, ami a Leadership tréning volt, összeszedtük egy jó vezető tulajdonságait, és hogy mikor milyen szerepekbe kell tudnia belehelyezkednie, hogy a csapat a lehető legtöbbet tudja kihozni az adott feladatból.
Szombat este étteremben vacsoráztunk, ahol a lengyelek nemzeti ételei közül választhattunk. A vacsorát követően felejthetetlen élményben volt részem, ugyanis mindenki megtartotta a kis TED talk-ját, ahol rendkívül izgalmas témákat hallhattam. Ezt követte egy éjszakai városnézés, amikor csodálatos a város és a városi hangulat.

Vasárnap az utolsó tréningen, az Improvizáción vettem részt, ahol a trainerek vicces, izgalmas, de mégis kihívást jelentő feladat elé állítottak minket, ami szuper lezárása volt a tréningsorozatnak.
A tréningek mindig sokszínűek, interaktívak és izgalmasak voltak. Sokszor dolgoztunk csapatban, kisebbekben-nagyobbakban, de volt, amikor csak sajátmagunkra hagyatkozhattunk egy probléma megoldásánál.

Hihetetlen nagy élmény volt számomra ez a tábor, nagyon sokat fejlődött az angolom, és bár tudtam, hogy nagyon sokat fogok tanulni majd itt a tréningeken, de azt nem is sejtettem, hogy akár új barátokra is lelhetek itt.

70262233-465128414214703-280331291344240640-njpg-1633558489-9
70318032-707796236403546-871669299259899904-njpg-1633558489-2
Join Our Newsletter

So that you don't miss any of our events!

Loading...